Wat is mijn auto met schade nog waard

wat-is-mijn-schade-auto-waardSchade aan uw auto en wilt u weten wat uw auto met schade nog waard is? Dan zit u hier goed.

Schadeherstel is altijd duur en niet iedereen wilt veel geld gaan investeren om de schade te herstellen. Veel particulieren willen vaak ook minder voor uw auto terug geven en dat is op zich ook wel logisch omdat schade ten koste gaat van de marktwaarde. Uw auto is dus minder waard door de schade.

Echter zal de particulier u minder voor de auto willen geven dan een gespecialiseerd autobedrijf welke schades tegen inkoopsprijzen kan herstellen. Het is daarom verstandig om een gratis bod op uw auto op te vragen om te zien wat autobedrijven voor uw auto geven. Zo weet u precies wat uw auto met schade waard is.

auto-verkopen-aanmelden
Zelf schades herstellen

Schadeherstel is duur en veel mensen laten daarom de schade aan hun auto niet herstellen. Zeker als men van plan was de auto te verkopen dan zullen er geen grote investeringen meer gedaan worden. Daarnaast is de dagwaarde van de auto in sommige gevallen niet in verhouding met het schadebedrag. Een deuk of kras kan zo tussen de 400 en 1400 euro gaan kosten. Elke schade is weer verschillend en de ene beschadiging is sneller hersteld dan de andere. Ook het type lak speelt een rol omdat bijvoorbeeld metalic autolak voorzien is van een extra beschermlaag (blanke lak) welke ook als extra gerekend zal worden bij de herstelling.

Herstelling is vaak erg tijdrovend omdat men veel handelingen uit moet voeren. Een kleine deuk of kras moet vaak worden geplamuurd. Voordat men kan plamuren moet de locatie allereerst gereinigd en schuurt worden. Vervolgens kan met een laagje plamuur aanbrengen en opnieuw schuren totdat het oppervlak helemaal glad is. Dan moet er eerst een primer aangebracht worden zodat de kleur-lak later goed kan gaan hechten. Elke spuitlaag heeft zijn tijd nodig om te drogen. Als alle lagen gespoten zijn moet men nog alle spuitnevel wegpoetsen. Ook kleine beschadigingen kunnen veel (be)handelingen nodig hebben om tot een goed eindresultaat te komen. Het herstellen van de schade kost naast de benodigde materialen en gereedschappen erg veel tijd. Tijd is geld en dat maakt schadeherstel duur.

auto-spuiten

Hoe gaat het in zijn werk?

U meld uw auto in enkele stappen aan en de auto staat anoniem in een autoveiling voor 24 uur. Dit kost u helemaal niets. Uw gegevens blijven geheim en alleen de gegevens over het voertuig worden zichtbaar. Autobedrijven worden op de hoogste gesteld van het nieuwe voertuig en kunnen vervolgens een bod uitbrengen. Omdat we een groot netwerk hebben met meer dan 1.000 erkende autobedrijven, zitten er altijd meerdere potentiële kopers tussen. Zodra de veiling afloopt maken wij het hoogste bod bekend. Het bod dat u van ons ontvangt is geheel gratis en vrijblijvend. Op die manier weet u precies wat uw auto met schade nog waard is.

 

Het hoogste bod

Het hoogste bod dat u binnen 24 uur ontvangt is gegarandeerd en tevens de gegarandeerde verkoopprijs. U heeft een idee wat de auto waard is en kunt doen met het bod wat u wilt. Besluit u de auto met schade te verkopen dan kan dat voor het hoogste bod dat u heeft ontvangen. Ook de verkoop is gratis dus u maakt geen kosten bij het verkopen van uw schadeauto.

auto-met-schade-waard

 

Updated: 6 februari 2019 — 14:38